Formula 14 - Obrada kolutova


Ovaj dvosmjerni automatski savijač omogućava proizvodnju na mjeru izrezanih oblika koristeći armaturu debljine do Ø 14 mm ili duple šipke do Ø 10 mm. Glavna obilježja su široka prednja ploča i dva servomotora na pogonskoj jedinici koji dozvoljavaju rad pri jako velikim brzinama (maksimalna brzina povlačenja je 150 m/min - 2.5 metra u sekundi). Ova linija opremljena je sa klapnom za skupljanje oblika, uvodnim otvorom za šipke i Sapiens tehnologijom, koja omogućava potpunu automatizaciju sistema izravnavanja šipki. Formula 14 može proizvesti oblike dimenzija 200×200 mm u dvije sekunde, što znači 3600 takvih oblika u jednom satu, ako se radi sa dvije žice odjednom.

  • Maksikmalna brzina povlačenja je 150m/min.
  • Ravnalice sa zasebnim pozicijama i prilagodljivim pregledom
  • Rezanje pomoću motora bez četkica
  • Web teleasistent
Radni kapacitet 1 šipka 6 ÷ 14 mm
2 šipke 6 ÷ 10 mm
Centralna osovina 20 ÷ 70 mm
Maksimalni kut savijanja 180°
Maksimalna brzina savijanja 1950°/sec
Maksimalna brzina povlačenja 150m/min
Maksimalna udaljenost savijanja 1650mm
Snaga stroja 3 kW
Radni pritisak 7 bar

Jedinica S12 za stavljanje profila

Ova jedinica brzo ubacuje i izbacuje žice

Dvodimenzionalni čitač koda

Dozvoljava učitavanje programa za procesuiranje u upravljački dio stroja.

Postolje za pay-off modul 3.5T

Pay-off sa pojačanim okvirom i mehaničkim komponentama. Opremljen je sa podesivom pneumatskom kočnicom s kojom se kontrolira preko kontrolne ploče glavnog stroja. Sadrzi fiksni drzač sa tvrdim čeličnim valjcima. Kapacitet je do 3500 kg.

Postolje za pay-off modul 2.5T

Pay-off sa pojačanim okvirom i mehaničkim komponentama. Opremljen je sa podesivom pneumatskom kočnicom s kojom se kontrolira preko kontrolne ploče glavnog stroja. Sadrzi fiksni drzač sa tvrdim čeličnim valjcima. Kapacitet je do 2500 kg.

Postolje za pay-off modul DC

Može spremati dva navoja.

Držač navoja Lam/3

Zamjenjivi držač navoja sa brzim prilagodavanjem dijametra navoja od 570 mm do 920 mm unutrasnjeg dijametra. Sadrži uređaj za sprečavanje zapetljavanja zice. Prikladan za spremanje izvučene i namotane zice.

Držač navoja TR

Zamjenjivi držač navoja. Sadrži brzi sistem za prilagođavanje dijametru od 400 mm do 900 mm širine.

Držač navoja Exp

Zamjenjivi držač navoja uključuje sistem brzinskog prilagođavanja drugačijim tipovima dijametara od 550 mm do 1000 mm. Savršena prilagodljivost drzača unutrašnjosti navoja.

Klupa za skupljanje šipki - 60 cm širine

Automatski kolektor gotove armature

Idealna stvar za skupljanje gotove armature direktno sa mašine u sigurnom okruženju, izbjegavajući potrebu za operatorom tijekom ove faze. Radi na pneumatskom sistemu.

Prikladna jedinica za ravnanje navoja

Dizalica kolutova