Eura 25 Bridge - Obrada kolutova


Eura 25 Bridge je dvosmjerni savijač, sa dvije glave za savijanje, prilagođen za proizvodnju oblika sa krivinama na oba kraja koristeći šipke debljine do Ø 25 mm ili dvije šipke Ø 20 mm. Ova linija opremljena je sa klapnom za skupljanje oblika, uvodnim otvorom za šipke i Sapiens tehnologijom, koja omogućava potpunu automatizaciju sitema izravnavanja šipki. Eura 25 Bridge omogućava proizvodnju posebnih profila zahvaljujući gornjoj radnoj liniji koja dopušta savijanje u desnu stranu, dok donja radna linija vrši savijanja u lijevu stranu.

Verzija sa “mostom” je prikladna za prihvaćanje opcionalnih mobilnih nosača koje omogućavaju prikupljanje i klasificiranje proizvedenih oblika.

  • Maksikmalna brzina povlačenja je 160m/min
  • Sistem protv zapetljavanja
  • Web teleasistent
Radni kapacitet 1 šipka 10 ÷ 25 mm
2 šipke 10 ÷ 20 mm
Centralna osovina 40 ÷ 200 mm
Maksimalni kut savijanja 180°
Maksimalna brzina savijanja 585°/sec
Maksimalna brzina povlačenja 160m/min
Snaga stroja 10 kW
Radni pritisak 7 bar

Dvodimenzionalni čitač koda

Dozvoljava učitavanje programa za procesuiranje u upravljački dio stroja.

Postolje za pay-off modul 3.5T

Pay-off sa pojačanim okvirom i mehaničkim komponentama. Opremljen je sa podesivom pneumatskom kočnicom s kojom se kontrolira preko kontrolne ploče glavnog stroja. Sadrzi fiksni drzač sa tvrdim čeličnim valjcima. Kapacitet je do 3500 kg.

Postolje za pay-off modul 2.5T

Pay-off sa pojačanim okvirom i mehaničkim komponentama. Opremljen je sa podesivom pneumatskom kočnicom s kojom se kontrolira preko kontrolne ploče glavnog stroja. Sadrzi fiksni drzač sa tvrdim čeličnim valjcima. Kapacitet je do 2500 kg.

Postolje za pay-off modul DC

Može spremati dva navoja.

Držač navoja Lam/3

Zamjenjivi držač navoja sa brzim prilagodavanjem dijametra navoja od 570 mm do 920 mm unutrasnjeg dijametra. Sadrži uređaj za sprečavanje zapetljavanja zice. Prikladan za spremanje izvučene i namotane zice.

Držač navoja TR

Zamjenjivi držač navoja. Sadrži brzi sistem za prilagođavanje dijametru od 400 mm do 900 mm širine.

Držač navoja Exp

Zamjenjivi držač navoja uključuje sistem brzinskog prilagođavanja drugačijim tipovima dijametara od 550 mm do 1000 mm. Savršena prilagodljivost drzača unutrašnjosti navoja.

Klupa za skupljanje šipki - 60 cm širine

Automatski kolektor gotove armature

Idealna stvar za skupljanje gotove armature direktno sa mašine u sigurnom okruženju, izbjegavajući potrebu za operatorom tijekom ove faze. Radi na pneumatskom sistemu.

Prikladna jedinica za ravnanje navoja

Dizalica kolutova