Idea - Izrada armature


Stroj za sastavljanje pilota (šipova), Idea radi na patentiranom “Schnell” sistemu koristeci tri longitudinalne šipke, koje mogu biti varene na bilo kojem mjestu oblika koji se spajaju za izradu šipova. Idea polovično sastavlja oblike bilo koje veličine. Postupak je vrlo jednostavan:

-nakon što se stroj opskrbi oblicima, tri se longitudinalne žice zavare na njih pomocu posebnih kliješta, cijele rešetke polako idu prema naprijed, dok je brzina kretanja unaprijed određena kompjuterom te uvijek moze biti provjeravana tijekom rada. Napola sastavljeni šipovi su sada spremni za varenje šipki na okvire oblika. Pošto su prethodne tri žice vec zavarene na točnim udaljenostima, šipke koje se naknadno vare mogu biti vezane nakon svakih 5 ili 6 oblika.

To znači:

  • 1. Uštedu cijene sastavljanja i do 60%;
  • 2. Maksimalna fleksibilnost: Šipovi se mogu sastaviti od bilo kakvih oblika i veličine. Osim toga, ovaj sistem izrade izbjegava bilo kakve restrikcije veličine i otpadni materijal koji se pojavljuje upotrebom drugih vrsta varenja.
  • 3. Visoki standard kvalitete: Šipovi napravljeni na ovaj način su daleko precizniji i tvrđi od tradicionalnih šipova zato što se ne suočavaju sa bilo kakvim rizikom tijekom transporta.
Dimenzije oblika min. 150×150 mm
Dimenzije obika max. 1500×1500 mm
Maksimalna brzina povlačenja 45 m/min
Oblici n°/min 12
Snaga motora: 8kW

Paket od 3 drzača koluta (mod TRB) i tri postolja za pay-off (mod CM) za Idea stroj.